Veelgestelde vragen


Hoe werkt het Sportakkoord?

Elke gemeente die meedoet wijst een onafhankelijke sportformateur aan. Deze vormt een lokale gelijkwaardige alliantie van sportclubs, gemeente en andere maatschappelijke organisaties. Samen bepalen deze partijen de ambities in jouw gemeente voor het lokale sportakkoord. Bovendien krijgt elke gemeente met een sportakkoord vanuit de gezamenlijke sport een Adviseur Lokale Sport. Deze adviseur staat sportclubs bij in het maken en uitvoeren van het akkoord.

Hoe praat ik mee binnen mijn gemeente?

Wil je werken aan de toekomst van jouw club of meedenken over de toekomst van sport en sportclubs in jouw gemeente? Neem contact op met je gemeente of de Sportakkoord Supportdesk.

What’s in it for me?

Tijdens de uitvoering van het lokale Sportakkoord wordt op verschillende manieren geïnvesteerd in sport binnen jouw gemeente; o.a. door het beschikbaar stellen van services en diensten om clubs sterker te maken. De Adviseur Lokale Sport helpt jou met kiezen wat voor jouw club goed is.

Hoe verder?

Nadat je contact hebt opgenomen met de gemeente of de supportdesk, hoor je of jouw gemeente meedoet met een eigen lokaal sportakkoord en hoor je wie de Adviseur Lokale Sport is voor jouw gemeente. De Adviseur Lokale Sport zal contact opnemen met jouw club. Hierover wordt jouw sportbond geïnformeerd.