Datum: 19 sep Tijd: 10:00 Plaats: Start maandag 19 september

Sportweek

In de afgelopen maanden zijn er mooie stappen gezet in de ontwikkelingen rondom het Lokale Sportakkoord op Schiermonnikoog. Met dit akkoord willen we bereiken dat iedere inwoner een leven lang plezier kan beleven aan bewegen en sporten en dat belemmeringen om tot bewegen of sporten te komen weggenomen worden. Begin mei is er een Sportraad geformeerd. De Sportraad draagt bij aan het sportbeleid van Schiermonnikoog. Ideeën en voorstellen van inwoners werken de aangesloten partijen uit. Op die manier hopen we sport en beweging een plek in het leven van elke burger te laten zijn.

Begin maart vroegen wij de inwoners van Schiermonnikoog in een vragenlijst naar sportbehoeften en gewenste bewegingsactiviteiten. De uitkomst van deze vragenlijst biedt veel nieuwe kansen voor een betere begeleiding naar een passend beweegaanbod. Een van de behoeften die meerdere respondenten aangaven, was om het huidige sportaanbod meer bekendheid te geven.

Zet de Sportweek van 19 t/m 24 september daarom maar in uw agenda. Tijdens de sportweek zetten huidige sportaanbieders hun deuren voor jullie open, organiseren ze clinic’s en toernooien en kun je meetrainen met bestaande trainingen. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten.

Maandag 19 september
OchtendOpening sportweek
Op maandag 19 september a.s. zal de opening van de sportweek plaatsvinden! Tussen 10 en 12 uur gaan we de sportweek officieel openen. De opening vindt plaats op het veldje bij de 4Dames. Deze ochtend kan er onder het genot van een hapje en een drankje dat wordt gesponsord door de De 4Dames, in samenwerking met de sportverenigingen en sportaanbieders, jeu de boule gespeeld worden, kunt u kennis maken met air badminton, en spelen we o.a. wedstrijdjes kubb en cornhole.

Waar: Langestreek 94
Wat: Diverse spellen met een hapje en een drankje
Wie: Iedereen
Tijd: van 10 tot 12 uur
MiddagHinneleup: Spelvarianten tennis kinderen
Tennissen kan je altijd en overal, iedereen kan meedoen. Op maandagmiddag 19 september zullen er in twee blokken spel varianten voor kinderen aangeboden worden, die in het teken staan van tennis. De jeugd in de leeftijd van 7 tot 11 is welkom tussen 15.30 en 16.15 uur en de oudere jeugd in de leeftijd van 12 tot 17 is welkom tussen 16.15 en 17:00 uur. Tijdens deze activiteiten gaat het vooral om plezier maken met vrienden. Kom jij ook tennissen met je vriendinnetjes/vriendjes?

Waar: Hinneleup, Duinpad 2
Wat: Diverse spellen met een hapje en een drankje
Wie: De jeugd in de leeftijd van 7 tot 17 jaar
Tijd: De jeugd in de leeftijd van 7 tot 11 is welkom tussen 15.30 en 16.15 uur en de oudere jeugd in de leeftijd van 12 tot 17 is welkom tussen 16.15 en 17:00 uur
AvondTurnlust: Volleybal
Op zoek naar een leuke balsport? Dan is volleybal iets voor jou!
Volleybal is een onwijs gave sport, die je al vanaf jonge leeftijd kan doen.
Op de maandagavond wordt “sportiviteit” prima gemixt met “gezelligheid”.
We beginnen met een warming up in spelvorm, gaan in op de techniek van het volleyballen, doen verschillende kleine wedstrijdjes onderling en sluiten af met een mooi potje volleybal. Wil jij ook graag proeven van volleybal? Train dan maandagavond om 19.30 uur mee of kom kijken.

Waar: Gymzaal, Gassaustraat 26
Wat: Volleybaltraining
Wie: 14+ jaar
Tijd: van 19:30 tot 21:00 uur
Dinsdag 20 september
OchtendSurfclub
Willen jullie kennismaken met kitesurfen? Op dinsdag 20 september van 10.00 uur tot 17.00 uur organiseren de Surfclub en Reactief een open dag. Jullie zijn welkom bij Reactief, bij de strandopgang Westerhofpad. We gaan niet het water op, de eerste kennismaking met deze sport is altijd op het strand. Tijdens deze les leer je de theorie, de werking van de kite en bar en ga je voor het eerst de kite besturen. Je zult de kracht en plezier van het kiten ervaren en hopelijk de prikkel geven om je verder in deze sport te ontwikkelen.
* Bij slecht weer of te weinig wind verplaatsen we de open dag naar donderdag 22 september.

Waar: Strandopgang, Westerhofpad
Wat: Kiten
Wie: 12+ jaar
Tijd: tussen 10:00 en 17:00 uur
Middag
AvondTurnlust: Badminton
Badminton is de snelste racketsport ter wereld die leuk, gezellig en gezond is voor alle leeftijden! Badminton is een zeer technische sport en daagt jou als sporter uit. Lijkt het je leuk om eens te ervaren of badminton iets voor jou is? Tijdens onze vaste speelavond op dinsdagavond 20 september halen we wat extra badmintonrackets tevoorschijn. Je kunt dan meedoen, maar kijken mag uiteraard ook. Tijdens deze training leer je de basishouding, het voetenwerk en hoe je het racket vasthoudt en gaat aan de slag met verschillende badmintonslagen. Ook de spelregels komen aan bod. Zien we je op dinsdagavond 20 september? Als je wilt meedoen, dan graag wel op gymschoenen.

Waar: Gymzaal, Gassaustraat 26
Wat: Badminton
Wie: 18+ jaar
Tijd: tussen 20:00 en 22:00 uur
Woensdag 21 september
OchtendCircuittraining 60+
Toe aan een nieuwe uitdaging?
Circuittraining is een veelzijdige les waarin je zowel met gewichten als met je eigen lichaamsgewicht aan de slag gaat. Zo kan één oefening zich volledig op kracht richten, terwijl de volgende juist je uithoudingsvermogen op de proef stelt. Je wisselt door van station naar station en je zult jezelf dus niet snel vervelen.

* Bij deze training is het wel van belang dat u mobiel bent.

Waar: Optisport de Dúnatter, Duinpad 10
Wat: Circuittraining 60+
Wie: vanaf +/- 60 jaar
Tijd: tussen 11:00 en 12:00 uur
MiddagVV de Monnik: Spelvarianten kinderen
Op woensdagmiddag 21 september is het voetbalveld van VV de Monnik omgetoverd tot een spellen parcours. Deze gezellige en sportieve voetbalmiddag wordt onder leiding van Janbert Arends georganiseerd. Er zullen diverse voetbal spellen beoefend worden. Wie weet de meeste punten te scoren op het voetbaldartboard? En wie lukt het om de voetbal in zo min mogelijk schoten in de hole te krijgen?

Waar: VV de Monnik, Duinpad 3
Wat: Voetbal parcours voor de jeugd
Wie: 4 t/m 16 jaar
Tijd: tussen 13:30 en 16:00 uur
AvondCircuittraining + buikspierkwartier
Wil je meer plezier in je training of ben je toe aan een nieuwe uitdaging?
Circuittraining is een veelzijdige les waarin je zowel met gewichten als met je eigen lichaamsgewicht aan de slag gaat. Waar veel groepslessen met vaste oefeningen werken zodat je weet wat je kunt verwachten, is de circuittraining juist elke keer weer een verrassing. Zo kan één oefening zich volledig op kracht richten, terwijl de volgende juist je uithoudingsvermogen op de proef stelt. Je wisselt door van station naar station en je zult jezelf dus niet snel vervelen. We warmen op met een kwartiertje core oefeningen.

Waar: Optisport de Dúnatter, Duinpad 10
Wat: Circuittraining
Wie: 18+
Tijd: tussen 19:30 en 21:00 uur
Donderdag 22 september
OchtendWandelclub
Wandelen is lekker bewegen in de buitenlucht . Alleen of in een groep. Iedere donderdagochtend wandelt een groep dames een uurtje, door het bos, over het strand of door de duinen. We wandelen voor onze conditie, maar ook voor de gezelligheid. We verzamelen om 10.00 uur bij de fietsenstalling van de camping. Meedoen kost de gehele periode niets, dus sluit je aan en kom wandelen. Bij regen of andere ruwe weersomstandigheden wandelen we niet.

Waar: Fietsenstalling van de camping, Seeduneweg 1
Wat: Wandelen
Tijd: tussen 10:00 en 11:00 uur
MiddagSurfclub (OPTIONEEL)
* Bij slecht weer of te weinig wind op dinsdag 20 september verplaatst de activiteit van de Surfclub & Reactief naar donderdag 22 september, van 10:00 en 17:00 uur op het strand bij strandovergang Westerhofpad.
AvondVV de Monnik: Walking football
Heeft u wel eens gehoord van Walking football? Op donderdagavond 22 september van 19:00 tot 20:00 uur zal het Walking Football als nieuwe sport bij VV de Monnik geïntroduceerd worden. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd.
Aansluitend vindt de training van De Monnik 1 plaats. Tijdens deze training mogen geïnteresseerde ook komen kijken en meedoen. 

Waar: VV de Monnik, Duinpad 3
Wat: Walking football
Wie: 40+
Tijd: Van 19:00 tot 20:00 uur
Vrijdag 23 september
OchtendTurnlust: Seniorengymnastiek
Sporten is goed voor lichaam en geest. Blijven bewegen, of starten met bewegen, is goed voor mensen van alle leeftijden maar voor senioren in het bijzonder. Iedereen weet het ook wel, voldoende beweging houdt je langer fit, soepel en sterk. Hierdoor kan je veel langer zelfstandig de dagelijkse dingen doen.  Door de seniorengymnastiek te volgen blijf je in beweging, wordt je fitter en ook sterker. Uiteindelijk zal je gaan merken dat daarbij ook de conditie vooruit gaat. Bewegen met anderen in een groep is leuk en gezellig.
Vrijdagochtend 23 september zal Annet van der Meulen de seniorengymnastiek verzorgen.  Als u wilt meedoen, dan graag wel op gymschoenen.

Waar: Gymzaal, Gassaustraat 26
Wat: Seniorengymnastiek
Wie: Senioren
Tijd: tussen 10:00 en 11:00 uur
MiddagOptisport: Aquales
De aqualessen van Optisport worden gegeven in het zwembad van Vitamaris, in warm en ondiep water in een groep van maximaal 8 personen. De oefeningen zijn gericht op het sterker en soepeler maken van het hele lichaam. Tevens werkt u, door de weerstand van het water, optimaal aan uw conditie en coördinatie. Bewegen in het water is niet alleen gezond maar ook veilig! Door de oefeningen in het water is er veel minder belasting op spieren en gewrichten, wat blessures voorkomt.

Waar: Vitamaris, Badweg 53
Wat: Aquales (bewegen in het water)
Wie: 18+ jaar
Tijd: tussen 13:00 en 15:00 uur, 45 minuten per groep

*Dit is de enige les waarbij opgave wel verplicht is, aangezien er maar beperkt ruimte is. Graag deelnemen? Geef dit dan door op tel: 06-50744021 of stuur een mail naar dunatter@optisport.nl
AvondTafeltennis
Tafeltennis een campingspel? Welnee! Snelle ballen, listige opslagen en knappe reddingen. Werk je in het zweet en versla je tegenstander met slim spel! Doe gezellig mee (alleen kijken mag natuurlijk ook), je bent van harte welkom! Eigen batje niet nodig, daar zorgen wij voor.

Waar: Gymzaal, Gassaustraat 26
Wat: Tafeltennis
Wie: 14+ jaar
Tijd: Tussen 20:00 en 22:00 uur
Zaterdag 24 september
OchtendDe Hinneleup: Clinic & Toss Tennis
Tennis is gezellig, je speelt waar en wanneer je wilt en het biedt voldoende uitdaging. Hoe hard het er op de baan ook aan toe kan gaan, na afloop is je tegenstander weer je beste vriend. Dat maakt tennis leuk!
Zaterdagochtend zal er een clinic verzorgd worden van 9.30 tot 11:00 uur. Tussen 11:00 en 12:00 uur kunnen de aangeleerde technieken in een wedstrijdje getoond worden. Het zal een Toss wedstrijdje zijn waarin jeugd en volwassen gemixed zal worden. Doe je ook mee?

Waar: De Hinneleup, Duinpad 2
Wat: Clinic & Toss tennis
Wie: Clinic voor 16+ & Toss voor 7+
Tijd: De clinic zal tussen 9.30 en 11.00 uur plaatsvinden. Tussen 11:00 en 12:00 uur zal er een toss wedstrijdje zijn waarin jeugd en volwassen worden gemixed.
Middag
AvondLytje Willem & Optisport
Zin in een spetterend en swingend feest? Lytje Willem en Optisport toveren het zwembad van Vitamaris om tot een heuse disco. Zaterdagavond 24 september gaat het licht uit en de discolampen aan, en kun je helemaal los gaan op de nieuwste hits. We maken er een groot feest van in het zwembad! De jeugd in de leeftijd van 6 tot 12 jaar zijn welkom tussen 19:00 en 20:00 uur. De jeugd van 12 jaar en ouder is welkom tussen 20:00 en 21:00 uur. Let’s party!

Waar: Vitamaris, Badweg 53
Wat: Discozwemmen
Wie: Van 6 tot 16 jaar
Tijd: De jeugd in de leeftijd van 6 tot 12 jaar zijn welkom tussen 19:00 en 20:00 uur. De jeugd van 12 jaar en ouder is welkom tussen 20:00 en 21:00 uur