Turnlust


Sportvereniging Turnlust

Sportvereniging Turnlust Schiermonnikoog coördineert de zaalsporten in de gymzaal van Schiermonnikoog. Momenteel zijn dat (jeugd) badminton, volleybal en seniorengymnastiek. Voor meer informatie over sporttijden, contributie of andere vragen kunt u mailen naar: 
sportenopschiermonnikoog@gmail.com.


U kunt ook vrijblijvend naar de gymzaal komen, tijdens de tijden dat er gesport wordt.

Welke sporten?


Volleybal
Op zoek naar een leuke balsport? Volleybal is een uitdagende sport, die je al vanaf jonge leeftijd kunt spelen. Op de maandagavond wordt “sportiviteit” prima gemixt met “gezelligheid”. We beginnen met een warming up in spelvorm, gaan in op de techniek van het volleyballen, doen verschillende kleine oefeningen en sluiten af met een wedstrijdje volleybal. Kom eens kijken of train mee op maandagavond.

Dag: Maandagavond
Tijd: Van 19.30 tot 21.00 uur
Waar: Gymzaal (Gassaustraat 26)
Leeftijd: 15+

Badminton
Badminton is de snelste racketsport ter wereld die leuk, gezellig en gezond is voor alle leeftijden! Het is een technische sport en daagt jou als sporter uit. Lijkt het je leuk om eens te ervaren of badminton iets voor jou is? Kom dan eens langs tijdens onze vaste speelavond op dinsdagavond of donderdagavond. Je kunt dan meedoen, maar kijken mag uiteraard ook. Tijdens deze training leer je de basishouding, het voetenwerk en je gaat aan de slag met verschillende badmintonslagen. Ook de spelregels en puntentelling komen natuurlijk aan bod.

Dag: Dinsdag en/of donderdag 
Tijd: Van 20.00 tot 22 uur
Waar: Gymzaal (Gassaustraat 26)
Leeftijd: 18+ 

Seniorengymnastiek
Sporten is goed voor lichaam en geest. Blijven bewegen, of starten met bewegen, is goed voor mensen van alle leeftijden maar voor senioren in het bijzonder. Iedereen weet het ook wel, voldoende beweging houdt je langer fit, soepel en sterk. Hierdoor kan je veel langer zelfstandig de dagelijkse dingen doen. Van seniorengymnastiek word je fitter en ook sterker. Uiteindelijk zal je gaan merken dat daarbij ook je conditie vooruitgaat. Samen bewegen in een groep is leuk en gezellig.

Wanneer: maandag
Tijd: Van 10 tot 11 uur
Waar: Gymzaal (Gassaustraat 26)
Leeftijd: Volwassen/senioren